Marmelaad
Marmelaadi tootmine on imelihtne – veidi püreed, veidi suhkrut, tardainet, nipet-näpet veel midagi ja voilaa, võibki juhtuda, et mõne aja pärast on marmelaad valmis. Kas ta maitseb alati samal moel, kas ta säilib alati sama kaua ja sama hästi….see on küsitav.
Meile meeldib faktipõhine lähenemine. Erinevalt tunnetuslikust tegevusest, mil toetutakse pigem tunnetele, emotsioonidele ja mõnikord suisa näilisusele, on faktipõhisuse eeliseks “katse” kordamisel alati ja igal ajal sama tulemuse saavutamine.
Et vältida tunnetuslikult ja “ehku” peale tootmist ja raisku minevat toorainet ja asjatult kulutatud aega, kasutas must maja OÜ marmelaadi retsepti väljatöötamisel teadus- ja arendustegevuse rahastamiseks Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse innovatsiooni- ja arendusosaku toetust kogusummas 4565€.
Meie partneriks sel teekonnal oli EMÜ Polli aiandusuuringute keskus.